Presa posessió 2

Aquest migdia s’ha constituït l’Ajuntament en un breu acte a la sala de plens.

Després de recollir les credencials dels regidors electes i de definir la Mesa d’edat, la secretària de l’Ajuntament ha pres promesa o jurament dels nous regidors amb la fórmula següent: “Jureu o prometeu per la vostra consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor de l’Ajuntament de  La Riera de Gaià amb lleialtat al Rei, i guardar i fer guardar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya?”. Els vuit regidors presents, el Jaume Rafí no ha pogut assistir a l’acte per qüestions laborals i accedirà al càrrec en el proper ple, han promès el càrrec per imperatiu legal.

Després s’ha procedit a votar l’Alcalde i el guanyador ha estat en Jaume Casas amb 6 vots. Acord per La Riera ha votat el Jordi Sagués. Després de la presa de possessió de l’Alcalde, i en el nostre torn de paraula hem llegit l’escrit següent:

“La Riera estrena Consistori i els d’Acord per La Riera estrenem grup i regidors. Ens estrenem amb un doble sentiment d’impotència i d’alegria. D’impotència per haver d’arribar al càrrec sotmetent-nos a l’imperatiu legal de prometre lleialtat a una monarquia i respecte a una constitució i a un estatut d’autonomia que no sentim com a nostres i d’alegria per poder ser aquí durant els propers quatre anys i poder contribuir, des de la modèstia de l’acció municipal d’un grup minoritari en un ajuntament petit, a superar aquesta impotència.

Acord per La Riera va néixer amb la intenció de mantenir la representació de les esquerres en aquesta Casa. No podíem deixar orfe l’Ajuntament de tots de la veu d’uns quants i és per això que som aquí: Per ser la veu d’uns quants a l’Ajuntament de tots.

Arribem a l’Ajuntament amb voluntat col·laborar i de construir i amb la certesa que no som tres regidors sinó dos-cents vint votants. No creiem en els personalismes sinó en el treball en equip i en el diàleg i el debat com a eines que ens enriqueixen a tots. Venim amb la il·lusió de treballar pel poble des del poble i d’acostar i d’exposar el Consistori a la gent. Dos-cents vint rierencs ens han encomanat feina i la volem fer amb ells i amb tots els altres rierencs que vulguin afegir-s’hi. Els tres regidors obtinguts per Acord per La Riera som només tres membres  més d’aquest col·lectiu que esperem que creixi.

L’aritmètica de les eleccions i la veu del poble, ha generat unes majories i unes minories de les que nosaltres nou en som representants. És la democràcia. Però també hem de recordar que  el fonament de la democràcia és el respecte a les decisions de les majories, tot respectant i escoltant la veu i les aportacions de les minories. Tesi, antítesi i síntesi. Dialèctica per a l’enriquiment i el creixement de tots.

És amb aquest afany de construir plegats, de sumar i d’engegar iniciatives i punts de trobada, que volem participar i contribuir amb el nostre parer als òrgans de govern municipal, l’autèntic gestor del dia a dia en aquest Ajuntament. No volem limitar les nostres  propostes i la nostra veu a uns plens que, en aquests darrers anys, han estat només formalitats legals, molt allunyats del fòrum de debat  que els fonamenta. Creiem que La Riera necessita escoltar totes les sensibilitats abans d’emprendre accions en el govern del dia a dia, perquè sempre es governa per a tots:  Pel terç del cens que es va abstenir; pels dos terços i escaig de vots emesos cap a CiU, pel terç que va votar Acord per La Riera i pels joves i els infants. És per això que, en la votació a Alcalde, hem votat per la pluralitat i el respecte a les minories. Hem votat perquè totes aquestes sensibilitats estiguin presents en les decisions d’un govern municipal, al qual, com dèiem, volem aportar la nostra veu.

Estem oberts al diàleg i volem col·laborar, sumar i treballar plegats. Esperem el mateix tarannà per part del grup majoritari. La Riera es de tots i entre tots ens hem de posar d’acord per La Riera.”

El grup de CiU no ha volgut fer cap declaració en el seu torn de paraula i, finalment, l’Alcalde ha fet una breu intervenció agraint l’elecció i ha proposat als regidors d’acollir-se a la fórmula que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha proposat per a afegir al jurament o promesa oficial, però que, com ens ha informat la secretària, hagués estat considerada una promesa no vàlida. La fórmula proposada per l’AMI diu:

“Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l’ESTAT CATALÀ LLIURE I SOBIRÀ”.

Tots els regidors presents s’hi han acollit i, tot seguit. l’acte ha finalitzat.

 

Tenim regidors