Qui som?

Acord per La Riera som un grup de gent d’esquerres de La Riera de Gaià que ens hem decidit a presentar una candidatura per a les properes eleccions municipals del 24 de maig.

Uns quants de nosaltres apareixem a la llista que podreu votar:

 

Jordi S-1
Jordi Sagués
Vaig néixer a Barcelona fa 49 anys. Estic casat i tinc tres fills preciosos. Sóc fill de rierenc emigrat a Barcelona. De petit i de jove veníem al poble algun cap de setmana i als estius, però, ja casat, vam canviar la ciutat per La Riera ara fa 18 anys.
Vaig estudiar Filologia  i Magisteri, però treballo com a Analista-Programador d’apicacions web. Compromès amb diferents moviments que pretenen una major justícia social, actualment col·laboro amb el Procés Constituent (la iniciativa que proposen l’Arcadi Oiveres i la Teresa Forcades). Apassionat per la lectura i per la música, cada setmana dedico unes hores al cant i a l’amistat amb el grup vocal Badaveus i, als estius, quan puc, m’enfaixo amb la camisa dels Xiquets de Tarragona.

 

Georg
Georgina Florejachs
Nascuda el 68 a Molins de Rei, any de revoltes. D’arrels rierenques des de jove participo en la vida associativa del poble. De formació veterinària, he treballat d’educadora ambiental formant part del moviment ecologista i de la cultura de la pau.
Aquí he trobat el meu lloc, amb la meva família que cada dia omplen de música i dibuixos la Placeta.
De fa temps col·laboro amb l’escola, participo al Ball de Bastons, formo part del grup de consum del Baix Gaià i dono classes de català a dones marroquines del poble.
Em trobo molt a gust en contacte amb la terra, treballant al nostre hort.
Sempre he somniat en una Riera més participativa on tothom, grans, joves i petits ens hi sentim a gust i podem dir-hi la nostra.

 

jAUME-1
Jaume Rafí
Tot i néixer al 59 sóc fill dels 60,  el petit d’una família de poble. Vibro amb els so dels timbals  i m’emborratxo amb l’olor de pólvora dels diables. M’enamoren els paisatges amb conreus i els marges de pedra seca, això em connecta amb els meus avantpassats.
Vaig estudiar Educació Social i em vaig especialitzar en l’àmbit de l’animacio sòciocultural, actualment treballo en la direcció d’un equipament cívic .
He participat durant molt de temps en diferents iniciatives de la Riera, teatre, gegants, grups de joves, colla diables, associació de pares,.. En hores lliures també m’agrada fer de pagès.
Crec que en el món d’avui és un repte mantenir vius els valors dels pobles petits i les seves qualitats.

 

Anna
Anna Cunillera
Vaig arribar al món a la primavera del 88. Sóc mestra d’Educació Infantil especialitzada en Psicomotricitat. Monitora i directora de lleure, formant part de l’Esplai Campiquipugui des dels seus inicis. Diable i bastonera. Respectuosa amb els animals i amb especial debilitat pels gats. No percebo una vida sense música, des de Johnny Cash fins als Clash. Necessitat de saltar i cridar en un concert com de relaxar-me i meditar. Descobrint les danses de la Polinèsia.

 

JCARLS
Joan Carles Blanch
Vaig sentir les olors per primera vegada  de les cassoles de menjar de la Fonda Riera , l’any 1973.  Fill  de dues famílies  arrelades al poble. Vinculat  des de ben jove amb el teixit associatiu, he  formant part d’ entitats juvenils,  festives i culturals  de La Riera.  De gran, vaig estudiar Història de l’Art  i cursos d’il.lustració editorial a Barcelona que han esdevingut finalment les  meves professions.
M’agrada fer coses amb les mans. Remenar papers antics i gratar en el passat; imaginar  mons, formes, personatges… també  crear espais. També cuinar  per la meva família, pels amics i companys. Tot això  alimenta tant el meu cos  com l’ esperit.
Gaudeixo de la música i de l’amistat  amb els Badaveus, el grup vocal en el qual participo. Faig d’actor i formo part del Ball de Dames i Vells de Tarragona,  on una vegada a l’any,  diem les veritats de la ciutat en vers amb altes dosis d’ironia, sarcasme i escatologia. Participo en altres associacions de La Riera com son la coral infantil Cantarel.lus i L’OSPA  de l’esplai Campiquipugui.
Sempre he cregut que  la cultura ens fa lliures i el coneixement,  responsables.

 

dolors
Dolors Espinós
Tinc 55 anys i visc i estimo La Riera de tota la vida. Sóc molt activa i tinc moltes ganes de fer feina. Treballo a Ca’l Pistraques.

 

jordi
Jordi Rius
Vaig néixer el 1973. Casat i amb dos fills que estudien a l’escola Montoliu. Treballo d’informàtic a una cooperativa vitivinícola del Penedès. He estat cofundador del Col·lectiu Independentista el Timbaler del Bruc , Col·lectiu Independentista la Gaianada i l’Agrupació de Balls Populars de la Riera. Coorganitzador del Festival Gaià Folk. He portat els Gegants de la Riera. Sóc diable de la Riera i casteller de la Joves de Valls. He col·laborat amb les llistes d’ERC a la Riera.  He escrit diversos articles i llibres relacionats amb la cultura popular i tradicional.

 

montse
Montse Bertran
Tinc 49 anys i vaig néixer a la Riera de Gaià, al mateix llit on vaig ser encomanada.
Tinc estudis de Diplomatura en Relacions Laborals i treballo de fa   20 anys a la mateixa entitat bancària que tenim al nostre poble.
Sóc membre de la junta del’Associació de Dones i de la Cooperativa. També participo en el petit Grup de Lectura i en la Coral de Santa Creu que canta la Missa de Perosi el dia 14 de setembre.
Em sento molt rierenca i ho faig saber sempre que es dóna l’ocasió. Tant és que quan vaig de vacances les semarretes que  únicament m’emporto són les que les diferents entitats han imprès.
Em dol molt veure el poble brut i descuidat i més encara el nostre riu Gaià. Crec que entre tots hauríem de millorar l’aspecte i promocionar-lo.

 

Jaume Pradell
Jaume Pradell
Em dic Jaume, tinc 42 anys i sóc nascut a Barcelona. Fa 23 anys que visc a la Riera, més de la meitat de la meva vida. Estic casat amb una rierenca i tinc una nena de 14 anys. Aquests i altres motius fan que em senti com si hi hagués viscut tota la meva vida. He treballat 13 anys a la fabrica tèxtil del poble i ara estic treballant en un taller d’alumini a la Nou. Les meves aficions són, sortir a caminar per la montaña i buscar bolets. M’agrada aquest poble perquè és molt tranquil i crec que nosaltres ho podriem millorar.

 

HECTOR
Hèctor Hernàndez (Suplent)
Sóc de la quinta de l’any 1974. Ja de ben petit, tenia molt clar que a mi, el que més m’agradava, era gaudir de l’entorn natural. Suposo que per això, ara hem dedico a vetllar per la conservació de la natura i en especial, pel riu Gaià. Treballo com a coordinador de l’Associació Mediambiental la Sínia i participo en entitats com ara Salvem el Gaià i l’Associació Terres del Gaià.
També hi ha una altra cosa que m’agrada molt, el nostre poble. També des de jove, he participat activament ens diverses entitats i associacions: Grup de Joves, Comissió de Festes, Ball de Diables de La Riera, Colla Gegantera el Manotes, l’OSPA. I també, i com ja va fer en el seu moment el meu besavi, he tingut el plaer de ser regidor de l’Ajuntament de La Riera entre els anys 1999 – 2015. I tinc una frase que m’acompanya sempre: Salut i Gaià!