vanguardia

http://www.lavanguardia.com/politica/20150801/54434712176/polemica-a-riera-de-gaia-per-tancament-carrers-que-afavoreix-terrassa-local.html

Davant de l’aparició de la notícia de la Vanguardia on l’acade ens atribueix la iniciativa de la recollida de signatures amb la frase: “l’oposició que no té on agafar-se”,  des d’Acord per la Riera ens sentim interpel·lats i volem fer constar:

  • No hem iniciat cap recollida de signatures protestant pel tancament dels carrers. Ha estat una iniciativa dels veïns i trobem encertat i convenient que el veïnat s’organitzi en defensa dels seus interessos.
  • Des de l’Agència EFE, es van posar en contacte amb en Jaume Rafí que els va exposar la nostra opinió al respecte.
  • No estem en contra del tall de carrers. És més, la nostra proposta és extendre’l per tot el nucli antic (des de la Placeta fins a les Escoles Velles); com a zona peatonal, però sempre amb l’acord dels veïns afectats.
  • Els comerços que fan negoci amb aquest tall de carrers (terrasses dels bars o paradetes dels botiguers), haurien d’estar gravats amb una forta càrrega impositiva: S’apropien d’un bé comú per un guany personal i és just que els veïns n’obtinguin un retorn.
  • Animem als veïns signants a participar en el Ple de Setembre (previst pel dia 1), en el qual intentarem debatre sobre aquest tema.

 

La Riera a La Vanguardia