Inici de mandat

Aquest migdia s’ha constituït el nou consistori municipal. Com estava previst, Jaume Casas és el nou alcalde amb els suports de Tots Fem Riera i el PSC.

Després dels formalismes inicials de presa de possessió i d’elecció de l’alcalde, en el torn de paraula dels companys de Som-hi la Riera, ens han demanat d’acompanyar-los en l’oposició a més de demanar la llibertat dels presos polítics i el desig d’assolir la República Catalana.

En el nostre torn de paraula, Acord per la Riera ha llegit aquest escrit:

“Avui iniciem un mandat nou i amb unes  circumstàncies que els veïns i veïnes de la Riera no hem conegut mai. Un mandat en el qual cap dels grups que estem representats al Ple té el suport suficient dels votants per a governar en solitari. Nosaltres pensem que els rierencs i rierenques amb el seu vot ens han demanat dues coses. D’una banda que intentéssim bastir un govern alternatiu al que ha regit el poble durant més de 35 anys (això no ha estat possible) i, de l’altra, que establim, entre tots, vies de diàleg. Nosaltres creiem que aquest segon mandat dels votants sí que serà possible.
En unes eleccions no hi ha vencedors ni vençuts. Al nostre entendre, la democràcia és l’entesa i no l’enfrontament, i, en aquest sentit, segur que tenim punts en comú que podem compartir i enriquir entre tots perquè tots volem el millor pel poble.
A Acord per la Riera pensem que el diàleg i l’acord sempre enriqueixen el resultat.  Cap dels grups que representem té la veritat absoluta sobre el què o el com i només el debat ens pot permetre acostar-nos-hi. Si el principi de la dialèctica fa avançar la Humanitat, els votants ens han demanat que l’apliquem a la Riera. Tesi, antítesi i síntesi com a base del progrés municipal.
Esperem que, en la diversitat del vot que representem tots plegats, sapiguem trobar els camins que els votants ens han indicat. Amb aquesta esperança, Acord per la Riera inicia, també, aquest mandat amb l’oïda atenta pel diàleg, la veu afinada per la proposta i la mà estesa per l’acord.”

Per tancar el Ple de constitució, l’alcalde ha esmentat la necessitat d’arribar a consensos per tal de millorar la vida de tots els rierencs i rierenques. Celebrem aquest canvi de to respecte el passat mandat i esperem que sigui una realitat més que un propòsit.

Des d’Acord per la Riera, felicitem tant els nous regidors com l’alcalde i el seu equip de govern i els desitgem a tots molts encerts en els quatre anys que tenim per davant.