El debat que no s’ha fet.

Diumenge, quarts de set de la tarda. En aquesta hora hauríem de ser al Casal, segurament a la sala gran, amb els altres candidats a l’alcaldia explicant i debatent les propostes de cadascú.

Des d’Acord per La Riera creiem que era necessari i ho hem intentat però, malauradament, no hi hem reeixit. Dues de les quatre candidatures que es presenten a les eleccions del proper diumenge s’hi han negat (per motius que no compartim, però que, per descomptat, són legítims). Les dues llistes que hem optat per participar al debat hem decidit, finalment, que un debat només a dues bandes no té sentit quan som quatre les que ens presentem a les eleccions.

És una llàstima que no haguem sabut oferir aquest debat a tothom que volgués escoltar-nos i poder atendre de primera mà les seves consultes i inquietuds. Creiem que el debat, la conversa i el diàleg sempre són enriquidors. Confrontar idees entorn d’una taula mai pot ser un obstacle i s’ha de poder parlar de tot amb tothom. Com s’està veient en altres àmbits de la política actual, les dificultats només es poden resoldre des del diàleg. A petita escala, això mateix passa al nostre poble.

En aquestes eleccions en les quals totes les candidatures diem d’una forma o altra, i amb més o menys èmfasi, que cal engegar aquest mandat amb més participació ciutadana, iniciar-lo amb un debat entre els alcaldables hagués estat una bona manera de fer creïbles aquests propòsits.

Diumenge, quarts de set de la tarda. No hi ha debat però juga el Barça. Esperem que no sigui una metàfora dels quatre anys que vindran.