graphDiumenge els rierencs vam decidir que tot quedés igual. La correlació dreta/esquerra es manté gairebé intacta, però hi ha algunes dades que crec que ens haurien de fer reflexionar.

La majoria de gent, a La Riera, és de tarannà conservador. Que l’evolució del vot al llarg del temps es decanti cap a la dreta ho demostra.  No cal insistir-hi. És la ideosincràsia del poble i això no es canvia d’un dia per l’altre ni en cicles curts. Vol molt de temps i coccions lentes.

El que crec que ens ha de fer reflexionar és que l’esquerra, a La Riera, perd vots a les eleccions municipals des del 2007. Parlo de l’esquerra en general: de la socialdemocràcia del PSC, de l’esquerra independentista d’ERC i de les diferents versions d’ICV-Entesa.

Any Vots dreta Vots esquerra
2007 471 (CiU + PP) 345 (ERC+JUNTS-IR)
2011 490 (CiU) 296 (JUNTS-IR+PSC)
2015 488 (CiU) 220 (Acord)

Ens ha de fer reflexionar i ens ha d’esperonar. Alguna cosa no fem bé si els nostres teòrics votants se’n van a engreixar l’abstenció o es decanten cap a posicions conservadores. No n’hi ha prou a reconéixer el poble com un poble vinclat a la dreta. A La Riera també hi ha gent d’esquerres i, alguns d’ells, no se senten identificats amb la proposta que els hem ofert. N’hem d’aprendre i els hem de saber escoltar. També haurem de ser la seva veu.

Aprendre a escoltar.
Etiquetes: