A propòsit de la retirada d’estelades del vial

Al carrer és on s’han generat les revolucions i avanços socials. Vagues generals per reclamar els drets del treballadors, manifestacions feministes, proclames republicanes, protestes pel preu de l’avellana, recuperació de festes populars i moltes altres causes. I esperem que així sigui per sempre.

Des d’Acord per la Riera sempre defensarem i promourem el carrer com un espai de tothom, de participació, de debat, d’expressió, on tothom té dret a manifestar i promulgar idees i opinions. Un espai de festa i de lluita política i social.


Sempre s’ha intentat controlar els nostres carrers per part de l’estatus quo, amb l’ús de la censura o per la força bruta. Els carrers pertanyen al poble i són del poble. El carrer mai ha estat i mai ha de ser un espai neutral. Aquest argument és una fal·làcia per tal d’amagar les verdaderes intencions: el control autoritari del carrer.


Des d’Acord sempre defensarem la llibertat d’expressió i de difusió d’idees i d’opinió. Uns drets fonamentals dins una democràcia, tal com s’especifica l’article 20 de la Constitució Espanyola, tant estimada i defensada per l’unionisme.


Per tant, no entenem l’acusació per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Riera a uns ciutadans d’incomplir la llei per exercir el seu ús de dret de llibertat d’expressió política. Els arguments que han esgrimit són propis dels partits del 155, partits que han restringit i coartat drets fonamentals i han portat part del govern de la Generalitat a la presó i a l’exili.


No entenem que havent-hi una majoria absoluta independentista al nostre Ajuntament es censuren des de l’equip de govern accions per reclamar la República Catalana. Reclamem que des de l’Ajuntament de la Riera es doni suport, encapçali la lluita per la consecució de la nostra República i es promoguin actes per reclamar la llibertat dels nostres presos. Perquè els CARRERS SERAN SEMPRE NOSTRES.


Com deien els versos del poeta Vicent Andrés Estellés:
No et limites a contemplar
aquestes hores que ara vénen,
baixa al carrer i participa.
No podran res davant d’un poble
unit, alegre i combatiu.